Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σιταγρών
sitagroi dramas
Αρχική ΣελίδαΕιδήσεις - ΑνακοινώσειςDuende FestivalΦωτογραφίεςΤούμπα ΣιταγρώνΦωτογραφίες Τούμπας ΣιταγρώνΟι εκδόσεις μαςΓνωρίστε μας
Duende Festival 2014
RSS
Duende Festival 2014
DUENDE Festival 2014 Δελτίο Τύπου 2
11/10/2014 1:52:50 AM

«DUENDE Festival 2014» 

 Με επιτυχία έληξε το Duende Festival 2014 του Πολιτιστικού & Aθλητικού Συλλόγου Σιταγρών, παρ’ όλες τις αντιξοότητες του ..καιρού την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων...Την Παρασκευή 1 Αυγούστου , η πρώτη βραδιά των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ξεκίνησε με το φόβο της βροχής που στο τέλος δεν άργησε να μας κάνει την εμφάνιση της...Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός δυστυχώς και δεν απολαύσαμε όσο θα θέλαμε τα χορευτικά των Συλλόγων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ... Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στην παράδοση. Όλα τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων έδωσαν το παρόν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους «παράδοση» όπως είπε και ο πρόεδρος του συλλόγου κος. Γιάννης Κουλίδης. Ένα πρόγραμμα από χορούς και μουσική από τον βορρά και το νότο της Ελληνικής γης. Χοροί της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Κρήτης, Μικρά Ασία και φυσικά τον Πόντο από την καθότι και η καταγωγή των κατοίκων της περιοχής μας… Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη σε πιο Jazz καταστάσεις. Οι Jazztrio μας κράτησαν «ηχηροί» συντροφιά με γνωστές ξένες Jazz επιτυχίες. Tο πάθος τους όλο πάνω στη σκηνή και το κοινό ανταπέδωσε αυτό το πάθος στο έπακρο… Πολλά «εύγε» ανήκουν στο Δ.Σ και τους εθελοντές του Συλλόγου, για την όμορφη διοργάνωση τους. Ο μεγάλος φιλοξενούμενος της διοργάνωσης, ο κόσμος της περιοχής μας και οι επισκέπτες οι οποίοι απόλαυσαν την συναυλία μαζί μας και μας έδωσαν το πνεύμα της γιορτής και της χαράς στην υπέροχη ατμόσφαιρά… Σας ευχαριστούμε όλους!!!

DUENDE Festival 2014 Δελτίο Τύπου
11/10/2014 1:30:33 AM

Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Σιταγρών

«Duende festival 2014» στους Σιταγρούς Δράμας στις 1 & 2 Αυγούστου

 Για μια ακόμη χρονιά, ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Σιταγρών διοργανώνει και το φετινό καλοκαίρι 2014, μια σειρά από πολλές και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν στόχο να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και την ψυχαγωγία των επισκεπτών του χωριού.

Ο πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Σιταγρών δραστηριοποιείται σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο παρέχοντας τρόπους έκφρασης και χώρους δημιουργίας για τους κατοίκους των Σιταγρών και όχι μόνο.

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Σιταγρών σας προσκαλεί στις διήμερες εκδηλώσεις «Duende festival 2014» που θα πραγματοποιηθούν στις 1 & 2 Αυγούστου στο Θερινό Θεατράκι Σιταγρών στην πλατεία του χωριού και ώρα 21:00μ.μ.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 1 Αυγούστου Παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση «Ταξίδι στην Παράδοση».

Θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Προσοτσάνης «Ο Πόντος», Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτολίβους, Σύλλογος Κρητικών Νομού Δράμας «Η Μεγαλόνησος», Μουσικοδραματικός Σύλλογος Κ. Αγρού «Απόλλων».

Θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα «Δραμάδοντες».

(Είσοδος ελεύθερη).

Σαββάτο 2 Αυγούστου «Jazz Night» συναυλία με το μουσικό σύνολο JazzTRIO. (Είσοδος ελεύθερη).

Το όνομα «Duende Festival 2014», που επιλέξαμε, προέρχεται από μέσα μας ως φυσική και συναισθηματική απάντηση στην τέχνη. Είναι αυτό που σου δίνει ρίγη, σε κάνει να αισθανθείς να νοιώσεις σαν μια αντίδραση του σώματος σε μια καλλιτεχνική απόδοση που είναι ιδιαίτερα εκφραστική. Λαϊκή μουσική σε γενικές γραμμές, τείνει να ενσαρκώσει μια αυθεντικότητα που προέρχεται από ένα λαό του οποίου η κουλτούρα εμπλουτίζεται από τη διασπορά και κακουχίες.

Με πνεύμα και απόλυτη πίστη ότι ο πολιτισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και το σημαντικό συνδετικό κρίκο, μακριά από κάθε είδους κομματικές ή άλλες επιρροές, ξεκινήσαμε μια πορεία με σημαντικούς στόχους, κυριότεροι από τους οποίους είναι:

- η συμβολή στην προώθηση του πολιτισμού στην Τοπική Κοινότητα Σιταγρών και στην ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς φορείς για την συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με κοινούς στόχους.

- η ανάδειξη των θεμάτων καθώς και των δραστηριοτήτων ατόμων και ομάδων που ασχολούνται με τον πολιτισμό.

- η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, φιλίας, συνεργασίας και φιλανθρωπικής δράσης.

- η ανάδειξη της ιστορίας και των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας.

Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους κινούμαστε σε δύο επίπεδα:

- Λειτουργία ομάδων με εθελοντική προσφορά.

- Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλους τους δημότες.

Το Δ.Σ. του «Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Σιταγρών» και όλα τα μέλη του απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τους κατοίκους του Δήμου μας να συμβάλουν με την ενεργή συμμετοχή, τις ιδέες, τις γνώσεις και τις προτάσεις τους στη δυναμική παρουσία του Συλλόγου στο χώρο του πολιτισμού, και, προς όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας.

Σύνθημά μας: «Με τον πολιτισμό που ενώνει, δίνουμε νόημα στη συλλογική μας ζωή!»

2 συνολικά αντικείμενα

<< Όλες οι κατηγορίες

Duende Festival 2014
Duende Festival 2015
Οκτώβριος, 2014
Ιούλιος, 2015
Αρχική ΣελίδαΕιδήσεις - ΑνακοινώσειςDuende FestivalΦωτογραφίεςΤούμπα ΣιταγρώνΦωτογραφίες Τούμπας ΣιταγρώνΟι εκδόσεις μαςΓνωρίστε μας