Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σιταγρών
sitagroi dramas
Αρχική ΣελίδαΕιδήσεις - ΑνακοινώσειςDuende FestivalΦωτογραφίεςΤούμπα ΣιταγρώνΦωτογραφίες Τούμπας ΣιταγρώνΟι εκδόσεις μαςΓνωρίστε μας
DUENDE Festival 2014 Δελτίο Τύπου

Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Σιταγρών

«Duende festival 2014» στους Σιταγρούς Δράμας στις 1 & 2 Αυγούστου

 Για μια ακόμη χρονιά, ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Σιταγρών διοργανώνει και το φετινό καλοκαίρι 2014, μια σειρά από πολλές και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν στόχο να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και την ψυχαγωγία των επισκεπτών του χωριού.

Ο πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Σιταγρών δραστηριοποιείται σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο παρέχοντας τρόπους έκφρασης και χώρους δημιουργίας για τους κατοίκους των Σιταγρών και όχι μόνο.

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Σιταγρών σας προσκαλεί στις διήμερες εκδηλώσεις «Duende festival 2014» που θα πραγματοποιηθούν στις 1 & 2 Αυγούστου στο Θερινό Θεατράκι Σιταγρών στην πλατεία του χωριού και ώρα 21:00μ.μ.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 1 Αυγούστου Παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση «Ταξίδι στην Παράδοση».

Θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Προσοτσάνης «Ο Πόντος», Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτολίβους, Σύλλογος Κρητικών Νομού Δράμας «Η Μεγαλόνησος», Μουσικοδραματικός Σύλλογος Κ. Αγρού «Απόλλων».

Θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα «Δραμάδοντες».

(Είσοδος ελεύθερη).

Σαββάτο 2 Αυγούστου «Jazz Night» συναυλία με το μουσικό σύνολο JazzTRIO. (Είσοδος ελεύθερη).

Το όνομα «Duende Festival 2014», που επιλέξαμε, προέρχεται από μέσα μας ως φυσική και συναισθηματική απάντηση στην τέχνη. Είναι αυτό που σου δίνει ρίγη, σε κάνει να αισθανθείς να νοιώσεις σαν μια αντίδραση του σώματος σε μια καλλιτεχνική απόδοση που είναι ιδιαίτερα εκφραστική. Λαϊκή μουσική σε γενικές γραμμές, τείνει να ενσαρκώσει μια αυθεντικότητα που προέρχεται από ένα λαό του οποίου η κουλτούρα εμπλουτίζεται από τη διασπορά και κακουχίες.

Με πνεύμα και απόλυτη πίστη ότι ο πολιτισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και το σημαντικό συνδετικό κρίκο, μακριά από κάθε είδους κομματικές ή άλλες επιρροές, ξεκινήσαμε μια πορεία με σημαντικούς στόχους, κυριότεροι από τους οποίους είναι:

- η συμβολή στην προώθηση του πολιτισμού στην Τοπική Κοινότητα Σιταγρών και στην ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς φορείς για την συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με κοινούς στόχους.

- η ανάδειξη των θεμάτων καθώς και των δραστηριοτήτων ατόμων και ομάδων που ασχολούνται με τον πολιτισμό.

- η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, φιλίας, συνεργασίας και φιλανθρωπικής δράσης.

- η ανάδειξη της ιστορίας και των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας.

Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους κινούμαστε σε δύο επίπεδα:

- Λειτουργία ομάδων με εθελοντική προσφορά.

- Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλους τους δημότες.

Το Δ.Σ. του «Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Σιταγρών» και όλα τα μέλη του απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τους κατοίκους του Δήμου μας να συμβάλουν με την ενεργή συμμετοχή, τις ιδέες, τις γνώσεις και τις προτάσεις τους στη δυναμική παρουσία του Συλλόγου στο χώρο του πολιτισμού, και, προς όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας.

Σύνθημά μας: «Με τον πολιτισμό που ενώνει, δίνουμε νόημα στη συλλογική μας ζωή!»

<< Πίσω Προσθήκη Νέου Σχολίου
0 συνολικά αντικείμενα
Προσθήκη Νέου Σχολίου
όνομα*
Τίτλος*
Σχόλιο*
Παρακαλώ πληκτρολογήστε τον κωδικό επιβεβαίωσης που βλέπετε στην εικόνα*
Ανανέωση της εικόνας

Duende Festival 2014
Duende Festival 2015
Οκτώβριος, 2014
Ιούλιος, 2015
Αρχική ΣελίδαΕιδήσεις - ΑνακοινώσειςDuende FestivalΦωτογραφίεςΤούμπα ΣιταγρώνΦωτογραφίες Τούμπας ΣιταγρώνΟι εκδόσεις μαςΓνωρίστε μας